Interiören

Interiören i Helsingfors XII Apoteket Svanen har bevarats ända från början av 1900-talet. På apoteket kan man förnimma en atmosfär av ett traditionellt gammaldags apotek. På hyllorna finns det apotekskärl, som ännu har de gamla latinska benämningarna på läkemedelssubstanserna. Ibland tycker man sig till och med känna en fläkt av historiska dofter från läkemedelstillverkningen.Det sista bevarade jugendapoteket i Finland är med andra ord en raritet. Vi hoppas att alla som anser att ett kulturapotek som Apoteket Svanen bör finnas till också i framtiden, skulle ”rösta med fötterna” och i mån av möjlighet använda sig av tjänsterna på vårt apotek. På apotekets hårda läderklädda bänk kan man njuta av atmosfären på ”ett äkta apotek” och få personlig service. På så sätt stöder ni bevarandet av ett kulturhistoriskt objekt – Ni gör en kulturgärning!

Sajten för Det sista gamla apoteket berättar om Apoteket Svanens historia.

Gör en djupdykning i apotekshistoriens virtuella värld.


 

 

Kontaktuppgifter

Telefon: (09) 694 5464 och
(09) 694 5351 (apotekare Bengt Mattila)
Fax: (09) 694 5242
www.apoteketsvanen.fi
e-post:
joutsen.apteekki.helsinki@apteekit.net  och  bengt.mattila@apteekit.net


Guidade turer för grupper

Presentation av Apoteket Svanens jugendinteriör (art noveau) samt en guidad tur på ca 1,5 timme i apoteksmuseet i apotekets källarvåning med dofter och smakprover (apotekssalmiak och sjömanslakrits eller stånglakrits).Vi ordnar inte längre guidade turer för grupper!DRABBAS DU AV HOSTATTACKER OCH ANDNÖD?
RÖKER DU?

Uppdatera ditt diabetes- och astmakunnande hos oss  eller fråga råd av apotekets kontaktpersoner om din diabetes eller astma!

Upp till en miljon finländare hör till riskgruppen för kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL).

TESTA DIN ANDNINGSVOLYM HOS OSS!

Apoteket Svanen stänger och

håller sista gången öppet

valborgsmässoafton den

30.4.18

Fram till dess är apoteket öppet vardagar kl. 9-18, lördagar är apoteket stängt.